Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Maalämpöpumpun asennus

Maalämpöpumpun asennus

Maalämpöpumpun hankinta on taloudellinen ja ympäristöystävällinen valinta.

Maalämpö on ympäristöystävällinen energiamuoto, josta syntyy säästöjä jo heti ensimmäisestä käyttöpäivästä alkaen. Kun lämpöpumppu on asennettu oikein, toimii se ongelmitta. Maalämpöpumppu tuottaa lämpöä huolettomasti vuosikausia.

Maalämpö on uusiutuva energainlähde. Maalämpöpumppu käyttää maahan varastoutunutta auringon säteilystä syntynyttä energiaa kiinteistön lämmitykseen.

Taloudellisten ja ympäristöystävällisten syiden lisäksi maalämpöä voidaan yhdistää myös muihin lämmönlähteisiin. Vaikka maalämpöjärjestelmän hankinta on kalliimpaa, on se kuitenkin pitkällä tähtäimellä hyvin kannattava sijoitus. Maalämpö maksaa itsensä takaisin hyvin nopeasti ja nostaa kiinteistön arvoa.

Maalämpöpumpun 5 eri asennusvaihetta

  1. Maalämpöpumpun asennus alkaa siitä, että kallioon porataan reikä.
  2. Porausreiästä esiin tuleva pintamaa vuorataan hitsatulla teräsputkella ja keruunesteellä täytetty putki upotetaan porausreikään.
  3. Vanha kattila poistetaan rakennuksesta ja uusi lämpöpumppu asennetaan paikalleen jos kyseessä ei ole uudisakennus. Uudisrakennuksen kohdalla uusi lämpöpumppu tuodaan suoraan tekniseen tilaan tai “pannuhuoneeseen”.  
  4. Lämpöpumppu kytketään sekä talon lämmitysverkkoon että keruuputkistoon. Keruuneste pumpataan järjestelmään sen jälkeen kun liitäntä on valmis. Keruupiirin nestettä kierrätetään kunnes ilmakuplat saadaan poistettua. Valkoisesta liemestä tulee kirkasta.
  5. Sähköasentaja kytkee ämpöpumppun syöttöjohdon rakennuksen sähkökeskukseen. Tämän jälkeen maalämpöpumppu on käyttövalmis!

Maalämpöpumpun asennus kestää yleensä yksi tai pari päivää riippuen mm. siitä kuinka nopeasti keruunesteestä saadaan ilmakuplat poistettua. Lämmityksen voi asennuksen jälkeen aloittaa samantien. Kun kaikki on valmista, saa talonomistaja lämpöpumpun käyttöönopastuksen.


Pyydä tarjous!

Laskemme kotitalousvähennyksen ja maalämmöstä koituvat säästöt puolestasi. 

Ota yhteyttä

Tiebreak Oy on pääkaupunkiseudulla toimiva sähköalaan erikoistunut yritys. Yritykseltä löytyy S1 oikeudet.

info@tiebreak.fi
+358 (0) 468 99 19 07

Tietosuojakäytäntö